Rensport organiseert dit jaar geen wedstrijd

Rensport organiseert dit jaar geen wedstrijd

Category : Geen categorie

Gebrek aan rijders en Coronaregels maken grasbaanrace onmogelijk

NOORDWOLDE. De grasbaanrace van Noordwolde gaat ook dit jaar niet door. Vorig jaar moest het evenement vanwege corona al van de kalender worden gehaald en ook dit jaar kon de wedstrijd – op de geplande datum van 7 en 8 augustus – om dezelfde redenen geen doorgang vinden.

Er kwam echter een nieuwe kans om het evenement alsnog te houden, op zaterdag en zondag 28 en 29 augustus. „We hebben lang getwijfeld, gewikt en gewogen en alles overziende na overleg met de KNMV besloten om er een streep door te halen”, laat het bestuur van Rensport weten. „Het wordt te moeilijk en ingewikkeld om het evenement coronaproof  te organiseren volgens de nu geldende (en helaas niet verder versoepelde) maatregelen.” Daarbij komt ook nog het probleem dat het rijdersveld matig bezet is. Veel rijders hebben geen licentie bij de KNMV aangevraagd i.v.m. de onzekerheden betreffende de Coronaregels. De klassieker in Noordwolde is de oudste grasbaanwedstrijd van ons land en werd voor het eerst gehouden in 1936. Rensport richt zich nu op het seizoen 2022.


Leave a Reply

Archieven